Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Binnen

Er wonen drie soorten mensen in ons huis.

De laatste soort let op de achterdeur. Die houdt men het liefst gesloten. Een openstaande achterdeur zorgt voor kou en kosten die naar buiten vliegen. Ik schat dat 20% van de bewoners vooral de achterdeur in de gaten houdt.

De middelste soort nestelt zich lekker in huis. Doet het goede met alles wat via de voordeur binnen komt. Regelt. Produceert. Consumeert. Kortom, maakt het huis leuk leefbaar. Ik schat dat 75% van de bewoners tot de middelste soort behoort.

De eerste soort houdt van de voordeur. Die beseft dat er meer is dan het huis. En dat er nieuwe zaken binnengehaald moeten worden om het binnen leefbaar te houden. Ze geloven in vooruitgang. En vertrouwen op fantasie. Daarom zetten ze de voordeur wagenwijd open.

Zij Van De Voordeur worden door De Nestelaars gedoogd. Men ziet het nut, maar vindt ze ook een beetje vreemd. Zij Van De Achterdeur vinden Zij Van De Voordeur maar rare mensen. Want een voordeur die altijd open staat kost energie en geld. En wie gaat dat betalen?

Nu ben ik een engel. Zweef boven het huis. En zie dat elk soort nodig is.

Nu ben ik bewoner. Ik kan er niks aan doen, maar ik moet naar de voordeur. Steek regelmatig mijn kop naar buiten. “Aardige kop, maar wat moet ik er mee?” hoor ik menig voorbijganger denken. Zij lopen door. Totdat iemand ontdekt dat in die aardige kop ook een aardige geest huist. En besluit om binnen te komen.

Afgelopen vrijdag kwam er een stevige jongen binnen.
 

Reageer op dit bericht

11-05-2009