Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Vakantie

Doen we ze dicht of laten we ze open?

Meer dan ooit houdt deze vraag ons bezig. We staan er mee op. We gaan er mee naar bed. En ondertussen slikken we potten pillen om de geest helder te houden. Zoals Michael Jackson, zeg maar.

Waar gaat het over? Wat houdt ons zo bezig? Waar slaat het op?

We voelen de paniek in de vraagstelling. En terecht. Want afhankelijk van open of dicht kunnen carrières worden gebroken, levens verwoest, gezinnen uiteengerukt en zal de zelfgekozen dood in een enkel geval als de enige oplossing worden gezien. En het zou toch zonde zijn als we hiervan zelf het slachtoffer worden.

Denk daarom niet te licht over het antwoord op de vraag. Bovendien: zij heeft meerdere achtergronden. We noemen een paar:

1) Er is in het verleden een paar keer bij ons ingebroken. En resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst;

2) De verzekeraar waarschuwt met wel tien opgeheven vingertjes tegelijk;

3) Ik twitter.

Twitteraars herkennen de angst. En voor niet Twitteraars: de berichtjes van max. 140 lettertekens die ik de wereld in stuur worden momenteel gevolgd door 119 mensen. Stuk voor stuk goudeerlijk. Want anders komen ze niet door mijn Twallotage (u ziet, wie twittert begint ook een beetje virtueel te slissen).

Toch denkt de verzekeraar dat mijn tweets (slis: zo heten die berichtjes) ook worden gelezen door gespuis, geboefte, liederlijke lieden, het kleine deel der mensheid dat niet met z’n poten van andermans spullen kan afblijven waardoor verhoudingsgewijs veel te veel aandacht gegeven moet worden aan wetgeving, ordebewaking en verzekeraars.

Tijdens onze vakantie zal in mijn tweets doorklinken dat we op vakantie zijn. Bovendien moet ik ook zakelijk melding maken van mijn afwezigheid. Dus denkt de verzekeraar dat ik mijn inbreker uitnodig langs te komen. En dat geeft de beslissing over open of dicht een bijkans ondraaglijke zwaarte.

Inmiddels hebben we de buren ingeseind. Komt familie dagelijks langs om de post te rangschikken. Hebben we een blaffende bel laten aanbrengen. En wil een neef hier wel een paar dagen op de computer passen. Zeker ben je nooit, maar we hebben er dus alles aan gedaan om met een gerust hart op vakantie te gaan. Van 14 juli t/m 3 augustus.

En vanaf dinsdag 4 augustus staan de gordijnen zeker weer open! 

Reageer op dit bericht

06-07-2009