Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Vakantie BN-ers (3)

Het was december na de dood van Lady Di.

We deden Tenerife. Vrouw en kinderen 14 dagen. Ik de laatste 8 omdat ik dacht te moeten werken. Na die ongetwijfeld nuttig bestede zelftijd, toog ik richting Schiphol. Inchecken bij de KLM-balie. Wachten op 3 mensen voor me. Twee mannen. Eén vrouw.

Over een paar uur zou ik bij m’n gezin zijn. Zon. Zee. Zwembad. Luxe. Luiers. Heerlijk om zo de kerst te vieren. Heerlijk om zo het nieuwe jaar in te duiken.

Ik was toen al goed in gezichten. Dus werd het hartslag 185 zodra zij zich omdraaide: Linda de Mol. Met in haar kielzog broer John. En daarachter nauwelijks zichtbaar haar man. Ben z’n naam kwijt. Zoals ze elkaar inmiddels ook kwijt zijn.

De puber in mij liet Linda al vele jaren jo-joën in zijn Persoonlijke Dames Top Vijf. Toegegeven, dat was pre-botox. Maar tot die tijd: mooi, intelligent, humoristisch, lekker en zo gewoon & benaderbaar.

Terwijl zij mij de ruimte gaf om in te checken en haar schoudertas even cheek-to-cheek dreigde met de mijne, bleef er weinig over van Benaderbare Linda. Lag aan mij. De stevige blos die opkwam, stond zelfs een groet in de weg. En toen ik haar onder mijn arm probeerde na te kijken liep die toekomstige ex hinderlijk in de weg.

“Lul” boosde ik tot mezelf terwijl ik paspoort en tickets overhandigde “Je bent toch geen puber meer. Lady Di, Meg Ryan. Kim Basinger. Anita Witzier, Linda de Mol.”

“In het vliegtuig zag ik haar ook niet meer” zei ik tegen mijn vrouw Gees aan de rand van het zwembad. Ze hoorde het niet. Ze wees op Jelle. Onze derde zoon. Twee jaar. Hij zat een paar meter verder rustig op een handdoek te spelen.

“Er was vanmiddag een mevrouw die een poos naar hem keek. Toen sprak ze mij aan. Over zijn gedrag. Zijn achterstand. Gek hè, maar ik geloof dat ze gelijk heeft. Jelle zal altijd anders blijven. Ik weet het nu zeker.

”Linda ging kort daarop aan de botox. En Jelle ontwikkelde zich tot de leukste jongen die een beetje anders is.

Reageer op dit bericht

10-08-2009