Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

2010

Gelukkig begon ik op tijd.

 

Deze zomer, ijsjeslikkend aan de rand van het Gardameer nam ik me voor om mijn mooiste nieuwjaarsgroet ooit te schrijven. Zo’n stukje waar iedereen hilarisch om moet lachen. Originele gedachten en prachtige zinnen die het cliché van de jaarlijkse boodschap in een totaal ander licht plaatsen. Woorden van troost en inspiratie die menig vriend en goede bekende door de lastige momenten van 2010 zullen slepen. 

 

Maar mijn ijsje drupte. En ik werd afgeleid door de koude, kleverige straal die langzaam richting zwembroek zakte.

 

Gelukkig had ik nog tijd. Dacht ik. Maar op een of andere manier was Kerst 2009 plotseling achter de rug. Ach, met de Zalige Kerstgroet heb ik niks. Mooie dagen, daar niet van. Maar puntjepaaltje: lekker thuis, lekker eten, lekker filmpje, lekker met of zonder elkaar, lekker niks en lekker vredig als je dat zo wilt zien.

 

Nee, dan zo’n heel nieuw jaar. 365 Volle Dagen. Dat vraagt... nee, dat Eist veel van De Mens. En een steuntje in de rug, een vlammend hart-onder-de-riem, een welgemeende meelever kan het verschil maken tussen lachend de afgrond in of huilend de winst binnenhalen.

 

Tja, het kan.

 

Alles kan. Hier en nu. Aan de rand van een jaar dat nog maagdelijk voor ons ligt, kunnen we haar invullen zoals we willen. Kunnen we even  loskomen van alles dat bindt, hindert en bezwaart. Kunnen we onze fantasie projecteren op de mogelijkheden die 2010 biedt.

 

Laat de fantasie meehelpen om er een fantastisch jaar van te maken.

 

We beginnen gelijk. Op 1 januari. Niet uitstellen. Want voordat je het weet, schrik je wakker van de harde werkelijkheid: druppend ijs richting zwembroek.

 

Reageer op dit bericht

31-12-2009