Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Lidkrimp

Een paar dagen geleden, het was nog 2009, werd ik onaangenaam verrast. Ik keek tv en zag Bridget. Zo’n meisje dat je in het voorbijgaan een aantal kwaliteiten toedicht. Maar op tv is ze tussen wal en schip gevallen en toevallig las ik op Ze.nl dat ze ook bij haar grote liefde weg is.

Als ik de grote liefde van Bridget was, had ik haar ook verlaten.

Bridget Maasland doet het namelijk met honden. Nee, nu niet zo plat denken en alle standjes aan u voorbij laten gaan. Bridget houdt gewoon ongelooflijk veel van honden. Meer dan van wat ook. En die liefde maakt kwetsbaar. Zo bleek. Want Bridget is onheus bejegend door een Italiaanse hondenopvang- en reïntegratieorganisatie. Die wil geld van haar. Onterecht natuurlijk. En dat maakt Bridget boos.

Bridget wordt mooier als ze boos wordt. Dus mijn aversie tegen plasticschoon maakte plaats voor waardering van het boosschoon. Totdat ze het woord in de mond nam dat zelfs op z’n hondjes tot acute lidkrimp leidt.

Dutchypuppie.

Getverdemme. Dutchypuppie. Is die naam doelgroepbedacht? Zo van: daarmee kan ik het meeste geld troggelen uit de beurzen van de welgestelde internationale hondenliefhebber? Vast. Moet wel. Ik hoor al de oohs en de aahs van de schoothondvrouwtjes in Wassenaar en Washington wanneer Bridget, met kleine zwerver Donovan op schoot en tranen in de ogen, vertelt hoe ze deze dutchypuppy heeft gered van een wisse hongerdood.

Dutchypuppies. Dat klinkt naar hele kleine zielige Nederlandse hondjes. Dus geen Duitse herders. Engelse buldogs. Tibetaaanse Mastiffs. Amerikaanse naakthonden, Japanse terriërs, Finse lappenhonden, Ierse setters, Spaanse waterhonden, Afgaanse windhonden of Bayerischer Gebirgsschweinehunden.

Dutchypuppies. Waarin een groot land klein kan zijn. Dankzij Bridget. 

Reageer op dit bericht

02-01-2010