Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Stof

Puntje paaltje vind ik ‘Twitter’ nu geen stof voor een blog. Maar Haïti is ver weg, niet te bevatten en leent zich niet voor relativering. Dus eerst Giro 555 en dan topic jumpen naar Matthijs van Nieuwkerk.

Matthijs houdt niet van Twitter. Hij moet toegeven dat het wel iets is. Maar nee, niks voor hem. En omdat hij dagelijks op tv verschijnt, maakt hij ons dat regelmatig duidelijk.

Gisteren leidde hij weer zo’n twitterdiscussie. Met onze nationale troeteltweep @erbenwennemars. Zijn @renatewennemars. Mokumtweep @LodewijkA. En over tweedekamertweeps @FemkeHalsema, @diederiksamson en @MaximeVerhagen.

Is het belangrijk om bij een dreigende kabinetscrisis te weten dat het buitenlandministeriële bordje is gevuld met rijst en saté? Is het erg dat het twitterende kamerlid na een lange spannende dag en inzakkend debat niet meer optimaal geconcentreerd naar zijn iPhone grijpt? Is het onfatsoenlijk als de helft van de kamer voorovergebogen zijn tweets intikt? En devalueren we aardig-zijn met al die goedemorgens, welterustens, schouderklopjes, pillen en zoenen die tweeps elkaar virtugeven?

Ja en nee. ’t Is maar net hoe je er naar wilt kijken. En argumenten voor of tegen zijn altijd te vinden. En te tweeten. Te bloggen. Te mailen. Te roepen. Te zingen. Te dichten.

Maar jongens, waar gaat het over? Ga er nou eens van uit dat Twitter een medium is. Met beperkingen. Met mogelijkheden. En ga er nou eens van uit dat het mensen een beetje dichter bij elkaar brengt. Niet overdrijven. Een beetje. Niet altijd inhoudelijk. Ook platmenselijk. Zeg 1 op de schaal van...

En soms, ja soms is Twitter top. Zoals zopas. Toen ik via @ebvr (Enno Bosch van Rosenthal) door de puinhopen van Port-au-Prince liep en lulkoek over Twitter zich oploste in stof.  

Reageer op dit bericht

16-01-2010