Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Terugblik

Je hebt van die dagen. Die beginnen ’s ochtends vroeg op het toilet. Na de grote verlichting blijken er nog maar 2 velletjes wc-papier aan de rol te hangen. Vervolgens valt de weegschaal twee kilo tegen. Heeft het ontbijtbrood in een open zak gelegen en is keihard. En terwijl de kinderen om bijna half negen klaar staan voor de rit naar school zijn hun tassen in geen velden of wegen.

Je hebt van die dagen waarop de fietsvoorband de stoeprand raakt en jij uit balans naar het putdeksel duikt. Dagen waarop je minstens tien telefoontjes van opdringerige callcentra binnenkrijgt. Dagen waarop je veel te rood bankiert, waarop de mail er uren uit ligt, waarop je in de verkeerde rij bij de kassa staat en de Welpies totovermaatvanramp nietmeeruitvoorraadleverbaarzijn. Je hebt dagen waarop een loopschoen vergeten blijkt als je de sporttas in de Healthclub uitpakt en waarop je de slaap maar niet kunt vatten omdat morgen te snel dichtbij komt.

En je hebt van die dagen waarop Oranje verliest van De Rus.

Op zo’n dag stel je jouw EKADE-vrienden gerust. Eeuwig Optimisme heet dat. Immers, jij bent de ervaringsdeskundige die weet dat Tegenslag bij het leven hoort. Dat je sterker wordt van Tegenslag. “Liever Tegenslag dan Hagelslag” kraai je in dat kader. En overtuigend als De Verlosser Zelve analyseer je dat Oranje daarom bij het WK van 2010, het EK van 2012, het WK van 2014 en het EK van 2016 een hele, hele, heeele goeie kans maakt.

De vijf Bacardi Cola’s dwingen je vervolgens tot een gang naar het toilet. En ook al ben je man, je moet even zitten. Je buigt je hoofd. Je neemt ons verlies. Maar je voelt hoe uit het diepste van je onderbuik het onbeheersbare Monster Van Verdriet door je lichaam begint te woekeren. En terwijl je nog desperate pogingen doet om met twee velletjes wc-papier het vocht te deppen, duurt het niet lang voordat je hopeloos verdrinkt in Jouw Eigen Tranendal.

Reageer op dit bericht

21-05-2010