Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Ippon (nabeschouwing)

Voorbeschouwen is veel makkelijker dan nabeschouwen. Wanneer een wedstrijd nog niet is gespeeld, kan je de fantasie alle hoeken van het veld laten zien. Of moet ik zeggen: kan de fantasie jou alle hoeken van het veld laten zien? Hoe dan ook: nabeschouwen betekent dat je moet dealen met de werkelijkheid. En die is nooit zo leuk als de fantasie. Althans: mijn fantasie.

 

In mijn fantasie over Oranje–Japan passeerde Van Persie 6 getureluriseerde Japanners om vervolgens met een fraaie stift de 5-0 aan te tekenen. In werkelijkheid kwam Van Persie helemaal niet in het stuk voor. In mijn fantasie scoorde Dirk Kuijt met een prachtige omhaal de 4-0, maar de werkelijke omhaal van Kuijt leek veel spectaculairder dan dattie gevaarlijk was. In mijn fantasie werd Affelay de held van Oranje door binnen 1 minuut twee keer te scoren, maar in de harde werkelijkheid kon hij op vrije doortocht het net niet vinden. En in mijn fantasie opende Wesley Sneijder de score met een fantastisch afstandschot waarmee hij de Japanse keeper volledig verraste: ippon!

 

Wat zegt u? Komt de Sneijderiaanse fantasie overeen met de werkelijkheid? Reden te meer om de volgende keer weer een voorbeschouwing te schrijven!

 

 

Reageer op dit bericht

21-06-2010