Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Unfollow

In mijn streven naar miljoenen volgers op Twitter, kreeg ik gisteravond een zware dreun. Jeroen Panjer maakte publiekelijk dat hij mij had ge-unfollowed. Want hij had die avond alleen al meer dan 20 tweets van mij gezien over voetbal.

 

Oeps! Shit! Vuist! Hamer! Bijl! Buks! Mitrailleur! Kanon! Torpedo! Bommenbed! Totale Oorlog!

 

Gelukkig wint bij mij de zin der ratio het nog altijd van de onzin des onderbuiks. En dus, bekomen van deze harde directe uit onverwachte hoek, dacht ik na. Om te beginnen over mezelf.

 

Vind ik het echt erg dat iemand mij unfollowed? Nee, natuurlijk niet. Ik doe het zelf regelmatig. Mensen die wel in mijn timeline verschijnen maar van wie ik de tweets niet meer lees, komen op de unfollownominatie. En dan is het al snel pieuw-foetsie. Zonder iets te zeggen.

 

Ik dacht ook na over het unfollowen zelf. Over de lelijkheid van het woord. Maar vooral over het principe. Is prima. Als je mensen gaat volgen, weet je nooit of ze echt interessant zijn. Sterker nog, sommige mensen zijn interessant, maar tweeten oninteressant. Pieuw-foetsie. Zonder iets te zeggen.

 

En ik dacht na over Jeroen Panjer.

 

Als hij niet van voetbal houdt, kan ik me ergens wel voorstellen dat je denkt: “Aan voetbaltweets geen boodschap… pieuw-foetsie!”

 

Als hij niet houdt van de manier waarop ik over voetbal tweet… pieuw-foetsie.

 

Als hij om bovenstaande redenen mij unfollowed, waarom moet hij dat zijn volgers melden? Wat wil hij daarmee zeggen? Meldt hij van iedereen die hij unfollowed dat hij ze unfollowed? Of was de combinatie Wytze Visser en Voetbal voor Jeroen zo hemeltergend affreus dat hij al zijn volgers op de hoogte moest stellen van het unfollowen?

 

Toegegeven, er zijn andere vragen die me veel meer bezig houden. Bijvoorbeeld hoe het kwam dat Cambuur gisteren zo dramatisch slecht speelde. Of waarom het zo lang duurt voordat het Stedelijk Museum weer open gaat. Of hoe het toch kan dat in het altijd zo tolerante Nederland het sytematisch zwart maken van andersdenkenden wordt beloond met regeringsmacht.

 

Van Jeroen krijg ik geen antwoord. Die heeft me unfollowed. 

 

Reageer op dit bericht

28-08-2010