Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Bellen

 

“Mijnheer, waarom hebt u ons een brief geschreven? Dat hoefde niet!”

 

Mijn gebroken klomp keilde met 130 km per uur over de digitale snelweg, miste die callcentersukkel op een haar na om vervolgens vloekend te verdrinken in het telefoontranendal.

 

In ons zomerhuis kijken wij schotel-tv. Via Canal Digitaal. Gewoon omdat dat zo was toen wij het huisje kochten. Proberen nietwaar? Dus een zomerabonnementje genomen dat ons van april tot oktober langs 1000 zenders laat zappen. Hoeft niet. Wel leuk. En de huurder wil ook wat.

 

Maar hoe gaat dat met zomerhuisjes? ‘s Winters kijk je niet in de brievenbus. Dus mis je de post die wijst op betalingsachterstand. Tientjeswerk. Maar toch. In het nieuwe zomerseizoen ben je afgesloten. Dus bellen.

 

De naam zegt het al: Canal Digitaal houdt niet van bellen. Alles moet via de site. Dus nergens een nummer te vinden.

 

Zoekzoekzoek. Eindelijk! Ik tik 09000323. Een mevrouw. “De kosten van dit gesprek.... Op dit moment zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent... Ander moment... Excuses... Ongemak... “

 

Zoek. Hé, nog een nummer! Ik tik 09009325. Dezelfde mevrouw. “De kosten van dit gesprek.... Op dit moment zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent... Ander moment... Excuses... Ongemak... “

 

Zoek. Hé, nog een nummer! Ik tik 09009327. Weer die geprogrammeerde mevrouw. “Een moment geduld alstublieft. Een van onze medewerkers zal u zo spoedig mogelijk te woord staan . Een moment geduld alstublieft. Een van onze medewerkers...” Na 20 minuten geduld, REM, Ilse de Lange en Coldplay ben ik nog geen steek verder.

 

De medewerker van vorige week snapte mijn probleem. Gelukkig. Ik hoefde slechts een briefje te schrijven met mijn abonnementswens en dan was het binnen een week opgelost. Zei hij. Mooi.

 

Een dikke week later bel ik voor de zekerheid weer. Een mevrouw. Dezelfde mevrouw. Weer die geprogrammeerde mevrouw. Na 20 minuten nog geen steek verder. En zolang ik wacht, herhaal ik haar tekst op Twitter.

 

Eindelijk! Een medewerker. Maar niet die van vorig week:

 

“U wilt uw abonnement upgraden!”

“Nee, herstellen”

“Maar ik snap niet waarom u een brief moest schrijven”

“Ik deed wat uw collega vroeg. Probleem opgelost”

“Maar ik weet hier niks van een brief”

“Dat dacht ik al!”

“Maar ik snap dat van die brief niet”

“Nee, ik ook niet, maar kan ik morgen tv kijken?”

“Hebt u betaald?”

“Ik moest eerst een brief schrijven en dan...”

“Als u niet betaalt, sluiten we ook niet aan”

“Dat snap ik, maar... laat maar, ik maak het nu over”

“Als u nu betaalt, hebben wij het morgen of overmorgen”

“En dan ben ik aangesloten?”

 

“Daar zou ik morgen nog even over bellen!”

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

04-05-2011