Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Niemandstijd

We gingen voor het eerst naar Het Buitenland. M’n vader had zich na het behalen van zijn rijbewijs een Ford Cortina stationcar laten aanpraten. “Ruimte voor 4 kinderen” was het overtuigende argument. Denemarken het vakantiedoel.

Bij Nieuweschans de grens over. Die grens had iets magisch. Het ene moment nog in Nederland. Het andere in Duitsland. Dacht ik. Maar nee, daar was het Niemandsland.

Goh, Niemandsland. Dat appelleerde aan de fantasie. Een land waar niemand woonde. Een land dat van niemand was. Daar kon alles gebeuren wat je maar wou. Daar kon je alles zijn wat je maar wilde. Bondscoach. Bankdirecteur. Schoolmeester. Kunstenaar. Koning. No problem.

Ik werd de Koning van Niemandsland op de rode Cortina-achterbank. En gaf Liefde en Vrede aan al mijn onderdanen. Totdat we de Duitse grens passeerden. Toen was het feest voorbij.

Met het verdwijnen van de Europese grenzen is hier ook geen Niemandsland meer. Toch moet ik er tegen het eind van ieder jaar aan denken. Als we op de grens van het ene jaar naar het andere staan.

Dan wil ik Niemandstijd. Een tijd waarin alles mogelijk is. Waarin dromen uitkomen. Waarin Geluk de Koning is. En Gezondheid de Koningin.

Je begrijpt, ik wens je in 2015 oneindig veel Niemandstijd toe.    

Reageer op dit bericht

19-12-2014