Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Fragment

Het was Nationaal Drama deze week. Nederland sidderde. Geen tv-programma kon er omheen. Ontslagen dreigden. Kamervragen werden afgevuurd. Vileine Albert Verlinde glom. Want Ita won.

Een downmeisje uit Friesland speelt de hoofdrol in het favoriete tv-fragment van 2008. Scene uit Mooi! Weer de Leeuw. En een toonbeeld van liefde, aandacht, vakmanschap en integriteit in het tv-maken.

Maar heeft Nederland wel massaal op Ita gestemd? Waar was de notaris? Hoe unaniem was de jury? En hoe kon juryvoorzitter Anita Witzier toch zo stom zijn om te zeggen dat De Vries al genoeg had gewonnen?

Het is niet ondenkbaar dat de Hollandse voorkeur uitgaat naar Peter R. met zijn ontmaskering van de maatschappelijk ontspoorde en gewetenloze nono Joran van der S. die aan de ex-maatschappelijk ontspoorde ex-coke-dealer Patrick van der E. de gemankeerde waarheid over de dood van het geilhysterisch Amerikaans vakantietrutje Nathaly H. uit de doeken doet.

Of bestaat het tv-hoogtepunt van 2008 voor onze laaglandse populatie uit het interview van die stijlloze Lul De Behang Journalist met Minister Vogelaar die zich een paar maanden te laat afvroeg wat haar grote voorbeeld Ien Dales in haar situatie had gedaan? Lieve Ella, jouw Ien was in een bulderend gelach uitgebarsten en had die stijlloze Lul De Behang Journalist gesommeerd zijn huiswerk te doen om hem vervolgens een stevige klap op zijn schouder te geven waarvan hij tot aan het Einde Der Tijden mentaal, fysiek en carrièregezien de pijnlijke gevolgen had ondervonden.

Godverdomme Nederland, ga toch aan het werk. Pak de dreigende recessie aan. En blijf met je poten af van Anita Witzier!

Reageer op dit bericht

16-01-2009