Replacement content

Get macromedia Flash Player

Replacement content

Get macromedia Flash Player

Archief

2017

Maart

2016

2015

2012

Juni
November

2011

Linked

Al meer dan een jaar heb ik een account op LinkedIn. En net als bij Hyves, Second Life, Flickr en Plaxo meldde ik me aan met het idee dat aanmelden belangrijker was dan meedoen. Aan de ene kant wil ik geen digibeet zijn. Aan de andere kant geen meeloper in een wereld die de mijne niet is.

Hyves blijkt grenzeloos geneuzel voor kinderen en moeders met tijd teveel. Second Life is inmiddels Sudden Death. Flickr het podium voor goedwillende plaatjesschieters zoals ik, maar ik hoef dat podium niet. En Plaxo staat in de schaduw van LinkedIn.

Sinds een paar weken ben ik actiever op LinkedIn. Die activiteit betreft vooral het uitnodigen van vrienden en vakgelieerden om toe te treden tot mijn netwerk. En zie, binnen een paar weken ben ik gestegen van 36 naar 150 connections.

En hoe aardig ik dat aantal ook vind, ik blijf me wel het volgende afvragen:

1) Ben ik een betere netwerker met 150 i.p.v. 36 connections?
2) Gaat het om de kwaliteit of de kwantiteit van de connections?
3) Wat doe ik met al die connections?
4) Wat doen al die connections met mij?
5) Is de vervolgstap naar Twitter een aanvulling of een afglijder?

Ik lig niet wakker van deze vragen. Ze worden t.z.t. ongetwijfeld beantwoord. En ik blijf linken en twitteren enwieweetwatstraksnogmeer met het idee dat het voeding kan geven aan wat ik het liefste doe: goede concepten bedenken, mooie teksten schrijven en beklijvende vormen creëren.
 

Reageer op dit bericht

13-04-2009